logo willen en doenfacebooknederlandsenglish deutsch
Wil Groot en de Ciskes

Home

Wat WILLEN wij?

Hoe DOEN we dat?

Projecten

Acties

Nieuws

Onze partners

Organisatie

Steun ons

Contact

> HOME > PROJECTEN > SUSTAINABLE COFFEBAY

OBONTO SUSTAINABLE COFFEEBAY

 

Functies: Montessori Preschool, milieuproject Coffeebay, zelfredzaamheid

Leiding: Bruun Laeven, Koos Mekkelholt, Harold Melsson

Leiding: NGO Sustainable Coffeebay (link), Dawn Brochenin

Locatie: Coffeebay en omgeving, Zuid-Afrika (landelijk gebied)

Status: samenwerkingspartner Willen & Doen

Periode: 2011 – nu


Link: www.stichtingobonto.nlHet doel van de NGO (non governmental organisation) Sustainable Coffeebay is om de levens en vooruitzichten van de kinderen in de landelijke, afgelegen gemeenschap te verbeteren, zodat ze volledig kunnen deelnemen aan hun omgeving. Hier staan morele, culturele en milieubewustzijnaspecten centraal.
obonto 2

Er wordt momenteel gewerkt aan de bouw van een nieuwe keuken naast de kindercreche. De keuken is gesponsord door Stichting Obonto.

MONTESSORI ONDERWIJS

SAMENWERKING

speerpunt 1 Sustainable Coffeebay is gespecialiseerd in Montessori Preschool onderwijs. Willen & Doen werkt met hen samen bij de ontwikkeling van scholingsprojecten in de streek. Dawn heeft ons geholpen bij de inrichting van onze preschool en verzorgt trainingen van onze leerkrachten. Op dit moment lopen de betalingen van onze leerkrachten en managers bij Mawotsheni ook via de stichting van Dawn. Samen onderzoeken we ook andere mogelijke projecten in de omgeving om scholing te verbeteren.
speerpunt 1 Willen en Doen werkt samen met Stichting Obonto in de regio Coffee Bay. De opleiding van Nomapuzi en het meubilair van de kindercreche zijn door hen gefinancierd. Door de toename van kinderen op de preschool zijn er plannen om de kindercreche uit te breiden.

Momenteel zijn er 28 kinderen die de creche bezoeken. Per kind is 1,5 vierkante meter wettelijk verplicht. Uitbreiding is noodzakelijk.