logo willen en doenfacebooknederlandsenglish deutsch
preschool

Home

Wat WILLEN wij?

Hoe DOEN we dat?

Projecten

Acties

Nieuws

Onze partners

Organisatie

Steun ons

Contact

> HOME > PROJECTEN > PRESCHOOLS

PRESCHOOLS

 

Functie: preschool-onderwijs Xhosa-kinderen, moestuin

Leiding: verschilt per preschool

Locatie: Lullies (dorpjes) rond Coffeebay (landelijk gebied)

Status: zelfstandig, opgezet in samenwerking met Willen & Doen

Periode: continu

Om de kansen van kinderen in het onderwijs te verbeteren is het belangrijk dat ze goed voorbereidt aan de lagere school (grade 1 in Zuid Afrika) beginnen. Daarom stimuleren we het opzetten van preschools in de omgeving. Willen & Doen heeft veel contact met mensen in de gemeenschap over het ontwikkelen of opknappen van locale preschools. Als de bevolking van de Lallie (dorpje) actief betrokken is bij het opzetten van een preschool, is het opzetten ervan relatief eenvoudig. Een eis die stichting Willen & Doen stelt bij het financieren van een preschool is de aanleg van een groentetuin. Het belang van gezonde voeding kan niet genoeg benadrukt worden. We zijn met verschillende partijen in contact om preschools op te zetten.

WALDORF PRESCHOOL COFFEEBAY

PRESCHOOL CHIEF

speerpunt 1 In 2010 zijn we in contact gekomen met Judy en Bryan, die vertelden van hun plannen om een Waldorf op te zetten. Sinds Juli 2012 is deze preschool een feit. De school is verbonden aan hun vrijwilligerscentrum.
speerpunt 1 De Chief van het gebied heeft ook plannen voor een preschool die door zijn vrouw Beauty geleidt zal worden. Allereerst zullen ze een goed plan op moeten stellen en bouwers moeten selecteren. Op het moment dat dit gedaan is gaan we verder kijken hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen.

UMDUMBIE PRESCHOOL BIJ TABODABENI RIVER

 

speerpunt 1 Mavis geeft op dit moment in haar huiskamer vanuit haar rolstoel les aan 75 preschool kinderen. Dat er behoefte is aan een echte preschool is duidelijk. Samen met Selina, die een kliniek in de buurt heeft, worden de plannen uitgewerkt. Er is een locatie, er zijn bouwers en ambitie om een tuin te ontwikkelen. Willen & Doen daarom besloten hun preschool te financieren. Plannen worden uitgewerkt en naar verwachting wordt er in September 2012 met de bouw begonnen.